Isnin, 14 Februari 2011

yuu huuu !

hee~  hari nih boleh on9. actually malam nih.  hehe. tao douk, semalam YUKI buat kerja gila. sleep lambat semata-mata nak baca novel. dah larr esok sekolah. terokkk terokk ! tapi nak buat camna. setiap kali YUKI nak stop baca ja mesti kat part yang YUKI nak tahu lagi. so, YUKI terus baca, baca, baca sampai larh tersedar yang dah pukul 2 pagi !!

omo ! time tu homework banyak yang tak beres lagi. aduss ! nilarh penangan novel DOKTOR CINTA nouh. abess YUKI dah jatuh cinta sampai lupa masa. ahakk. so, YUKI had to bangun awallarh jawabnya. before sleep dah set alarm dah. 4 in the morning. rasa cam tak betul tak. takkan lar YUKI just tidur 2 jam ?? heh. thats the truth. so, bila bangun uh, tak rasa macam baru woke up je. mengantuk yang amat ! tapi YUKI nih memanglarh manusia yang terokk ! bila bangun uh, YUKI sempat lagi sambung a few pages novel YUKI uh.
memang YUKI nih kaki novelkan. pagi tadi baru YUKI tersedar yang YUKI nih kaki novelll ! terokk terokk !

hehe. what to do. itulah the real ME A.K.A YUKI. hehe

ni larh novel yang YUKI gila-gilakan nouh.

nih sinopsis dia lak. !

Mazliana Haji Nordin, gadis comel yang sempoi dan selamba. Terpaksa menjadi kekasih satu malam kepada Tengku Iskandar untuk mengelakkan Tengku Iskandar berkahwin dengan pilihan mamanya. Tetapi rancangan menjadi rumit apabila Tengku Mariam, mama Tengku Iskandar menyukai Mazliana dan terus merisik Mazliana.

Banyak perkara yang berlaku kepada mereka tetapi Mazliana menghadapinya dengan bersahaja dan sempoi. Kewujudan Tasha dan Julia Hana sebagai penagih cinta Tengku Iskandar sedikit pun tidak menjejaskan sifat bersahaja dan sempoinya itu pada awalnya. Namun, sekian lama bergaduh, mengusik, membuli sesama mereka, ada perasaan halus wujud dalam hati masing-masing. Tapi, biasalah, Tengku Iskandar dengan egonya, Mazliana dengan perangai bersahaja dan kelibutnya.

Julia Hana, model terkenal menjadi pilihan Tengku Iskandar kala itu kerana cinta Tengku Iskandar masih milik Julia Hana walaupun pernah dikecewakan oleh model terkenal tu. Tapi, sejauhmana keikhlasan Julia Hana dalam perhubungannya? Bagaimana dengan Mazliana? Takkan sedikit pun tidak terkesan dengan layanan lembut Tengku Iskandar pada Julia Hana sedangkan kata-kata laser saja yang keluar pabila bersamanya? Tengku Mazlan, Tengku Mariam, Zikri, Syamin dan Taufiq adalah sebahagian insan-insan yang mewarnai lukisan hidup Mazliana Haji Nordin. Untuk menyelami hati dan kehidupan Mazliana Haji Nordin, Doktor Cinta ada coretan ceritanya.



papai :))

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
http://wankhairina.blogspot.com/