Khamis, 31 Mac 2011

banjir singgah lagi !~~

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. YuKI disini ingin melaporkan tentang kejadian yang berlaku di perlis nih. hehe.(rasa cam reporter larr pulak) ahakz ! Perlis is flooding again. aigoo~ last time kitorang banjir tahun lepas, time tu masa last year final exam form 2(november). tahun nih lak, masa budaks² sekolah rendah uh ngah exam awal tahun(march-april). kesian dyorang. (T.T). banjir nih, tak larr terouk sangat macam tahun lepas tapi terouk larr jugak. ehehe. tapi cuba korang tengok dyorang punya beza masa uh (nov10 -->mar11).
tak sampai 6 bulan dah banjir balik. TENGOK ! dunia akhir zaman. renung-renungkan lah ea.banjir kali nih, yang paling terouk poun geng kangar sana. arau tak terouk sangat.

::: nih yang yuki dapat daripada http://www.bharian.com.my/bharian/articles/MangsabanjirdiPerlismeningkat/Article


2011/03/30

KANGAR: Jumlah mangsa banjir di Perlis meningkat apabila 416 mangsa daripada 120 keluarga dipindahkan ke 13 pusat pemindahan banjir sehingga pagi ini. 

Jurucakap Bilik Gerakan Banjir Negeri, berkata angka itu bertambah berbanding 306 mangsa pada malam tadi.
Kawasan yang dilanda banjir termasuk di kawasan Bintong, Sena dan Santan.
Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Dr Md Isa Sabu meninjau kawasan-kawasan banjir sejak semalam dan bertemu mangsa-mangsa di beberapa pusat pemindahan. 

Beliau menasihati orang ramai di kawasan banjir supaya mematuhi arahan berpindah berikutan paras air yang meningkat. 

Sementara itu, data paras air sungai Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) menunjukkan Sungai Korok di utara Perlis melepasi paras bahaya dengan ketinggian 29.80 meter sehingga jam 9.15 pagi ini. 

Paras bahaya sungai itu ialah 29.60 meter. - BERNAMA 


x-x-x-x-x-x--x-x-x-x-x

::: nih gambar² yang yuki berjaya ambil(masa tuh dalam kereta).. ^^


::: nih STB :::


::: nih poun STB gak. sekolahnih terletak di Arau :::


::: di STB :::

::: sori. nih area jalan kat arau. nih masa naik kereta :::

::: Arau :::

::: Arau :::

::: Arau :::

::: Arau ; dekat ngan C-MART uh (tatao nama jalan dy apa. sori :::

::: stesen minyak di Arau :::





::: nih gambar STB gak. :::

 

::: adik yuki. :::
X-X-X-X-X-X-X

extra :

::: nih masa raja muda perlis melawat STB :::

masa tuh, geng unimap poun ada. mereka tolong clean kan sekolah tuh. manyak² terima kasih ya :))

~papai n wassalam~



Sabtu, 26 Mac 2011

jalan² cari pasal !

salam. ohoiii. akhirnya, mood hendak update sudah mari nih ! heee~ yuki nak story morry sikit nih. dengae ea. dengar. ahakz..

alkisahhh. maka tersebutlarrr kisah. hari nih, yuki ngan friends memang dah plan nak gather at KFC. makan² sahaja. hee~ yuki, nia ngan cik alia poun mula gerak gi kfc lepas ja kitorang abess tusyen. but ! kitorang kena larr solve problem about my other friend. (sorry ! can't tell u. uhuk)

then, setelah, bincang pi, bincang mai, terselesailah. ahaha, then baru lehh gerak ke destinasi. tuu poun, sebelum nak sampai uh, macam² masalah y telah yuki timbulkan.. yuki larr katakan. hahha. finally, we reached our destination yeayy ! BUT ! but lagii. tak abess² larr yuki nih. haiizz  ^^. nak masuk tuu poun , ada masalah gak tao. rakan² y lain masih belom tiba. adoyaii ! banyak masalah tollarr. so, because of that, yuki refused utk masuk. yuki nak tunggu lagi 2 makhluk datang iaitu mira and mea. si nia ngan cik alia, tanouk tunggu, so, dyorang masuk dulu larr. tinggallarr yuki sendirian di luar kfc uh. (T.T)

::: nilarr kfc kangar :::

tapi penantian yuki, tak sia². cepat jew dyorang sampai. yeshhh³ ! tao douk, time nak order uh, sikit punya susah. macam² larrr, jap g, orang nih nak y nih. nak y uh. macam² lorh. haha

::: yuki ngah ready nak gerak g tusyen :::


::: lepas makan, douk menggila depan kamera. kitorang gitu lorhh :::

yang paling yuki, tak tahan insiden dalam tandas ! aduss. malu siot. masa tu, yuki letak larr paip uh, dekat tempat letak paip uh. then, yuki nih lembab sangat, pegi bukak air uh. mana tak memancut ! kalo yuki bukak sikit tak pe gak, nih tahap maksimum ! omo! habis side atas kiri tudung yuki basah ! omo. malunyerrr. yuki, tak berani keluar toilet. uhuuhu (T.T) 

p/s : len kali, tanak masuk toilet kfc dahh. tobat !



::: jangan fikir yang ntah pa² ea ! :::

::: mea and mira :::

::: my cute friends ~ mea :::

::: huduhnyerr yuki ^^ :::

::: we are friends ~ mea, yuki, alia :::

oke ! papai~ wassalam



Jumaat, 25 Mac 2011

MTQ lorh !

hyeo  :)) !  yuki nak citer pasal MTQ yang berlangsung at sekolah yuki, a a few days ago. (sebenarnya hari khamis ri tuu jew poun) hehe. tao douk, MTQ tu apa ?? ha ha.. tao ke tak nih. haizz. pesal lambat sangat jawab nih. ni mesti sah tatao. haha.

MTQ ialah MAJLIS TILAWAH AL-QURAN. yang berlangsung at sekolah nih ialah MTQ zon utara (perlis).
memang hari tuh, sibukk sekali. PNP kelas yuki lak, just cegu sn and kelas tambahan kh jew y ada. yang lain sumer busy !

oke. lets back to our topic. yang MTQ nih, sekolah yuki, telah mengungguli johan keseluruhan bagi peserta perempuan ! yeah. kalo MATRI lak yang pulun johan keseluruhan bagi peserta lelaki.

and for kawan² yuki, yang masuk kuiz menengah rendah uh, yuki ucap tahniah ea. walaupun diorang nih tak dapat johan, dapat no.3 poun oke ! tahniah ya korang. oke larr papai :)) ada keje nih.

Isnin, 21 Mac 2011

3 jam. tired of waiting !

Huh ! Huh ! Assalamualaikum.. ehehe. tengok Yuki punya tajuk. TIRED OF WAITING. macam lagu 2PM poun ada kan..hehe. tapi nih the REAL ONE punya. hehe =)

2PM : tired of waiting


sekarang back kepada citer Yuki. hari nih, supposed ada kelas tambahan ba at sekolah iaitu start kul 3.30-4.30. but, disebabkan cegu Yuki tak berapa nak sehat, so cancelled larr kelas uh. sebelum balik ada kelas sn. kitorang bincang pasal soalan exam ! but ! thats not the pointnya larr. haha. cegu sn Yuki uh, lepas lambat. lebeyh kurang 3 lebeyh. yang Yuki dah gitao ayah Yuki suwoh amek Yuki pukul 3 !

Yuki dengan rasminya keluar dari kawasan sekolah lebeyh kurang 3.20 lebeyh camtu larr. then, ayah yuki SUDAH TIADA ! mana kereta ? mana abah ? so, Yuki poun pegi telefon. tengok² Yuki dah balik. then, dy suwoh Yuki call mama Yuki amek Yuki kat sekolah. no way ! i'll never do that.

so, Yuki poun memang menembokkan hati yuki nih. yuki TUNGGU, TUNGGU DAN TUNGGU. dari hujan turun sampai hujan berhenti. dari hujan berhenti then sambung balik hujan. dari zuhur sampai asar and yang lagi terouk sampai nak maghrib. dari ramai orang, tinggal Yuki sorang ja. imagined how i feel ! trouble trouble trouble (lagu HOOT) hehe. <sempat agy bawak masuk korean wave>.

then, akibat yuki tengok cam makin sunyi jew sekolah yuki tuh, yuki poun changed my mind, and nak tepon yuki punya bapak. BUT ! malangnya, yuki tadouk walau 1 sen. kalau 1 ringgit ada larr. tapi public phone tuu mana nak accept. ya douk ?? so, yuki tunggu lagi. then, finally mangsa yuki poun sudaa MUNCUL ! yeaaay !
so, yuki dengan wat muka kesian (*tabule blarhh betulllar) , buat² larr nak carik barang kat area akak uh (yuki punya sunbae:upper form). then, makin Dekat ! makin DEkat ! makin DEKat ! makin DEKAt ! and finally, tepacullarh yuki dekat depan akak uh. then wat gaya manja² siket. (ahakz ! gedik amat). 

yuki : kak... boleh tak, kalau...saya nak pinjam duit syiling.

kak tuu, dengan muka agak terkejut poun, dengan tindakan refleks terus mencari di dalam pencil casenya. yuki yang sedang memerhati sudah bersorak gembira dalam hatii. yeayy ! bole balik. then, yuki terus call yuki punya bapak ! and PULANG.. itu sahaja penantian yuki.

:::THE END:::

papai :))

snsd : hoot




Sabtu, 19 Mac 2011

kaki YUKI !

salm oii. hehe.

Yuki penat sangat nih. baru ja abessh wat kerja time kenduri YUKI punya paksu with YUKI punya new maksu ! yeayyy.

tapi YUKI larr yang penat. nih homework poun belomm siap lagii nih. somebody ! please help YUKI~ hee

p/s :
nih ialah lagu CNBLUE. lagu nih khas untuk friend YUKI. SIM and adibah sori larr. kalau nak letak dekat fb,
kena tunggu lambat sangat larh..so, kami letak dekat sini jew larh ea~

CNBLUE : love light / sarang bit


CNBLUE : love


lirik dy, nanti YUKI post laen ea. sekarang nih rasanya badan YUKI nih dah suruh rehat. hehe

papai :)) love ya (lagu ss501)



Khamis, 17 Mac 2011

woahh ! i made it. ehehe

Salam 1 Malaysia !!! hyeoo. hari ini, YUKI kena tinggal lagi. sedeyh ! sedeyh. YUKI tabule pegi library or pergi umah atok YUKI. yuki kena stay kat umah ja sampai malam ! sedeyhnya !

so, yuki poun buatlarr keje² yang memang waste yuki punya time. ahakz ! tapi oke gakk larr KERANA AKHIRNYA yuki boleh edit YUKI'SS PUNYA BELOG ! omomomomo ! loveitloveitloveit ! 
nanti kalau ada apa² yang terkurang ke, korang tolongarr gitao yuki ea. bole larr yuki buat improvement. ehek ! so, yuki sekarang memang sedang kebusanan yang teramat sangat ! (T.T) papai :))

p:s
dengar lagu nih. YUKI suka sangat. besh³ !




mianhaeyo !!

ohoiii ! salam. YUKI here. ehehe. akhirnya YUKI update gak belog YUki yang tersayang nih. muah muah muah. ahakz ! sekarang nih YUKI sedang holiday tapi SEJUJONYA, tak macam holiday POUN ! (T.T) sangat penat ! hari sabtu ahad hari tu, YUKI sibuk dengan tusyen and my paksu pnya wedding. isnin --> ahad yang bakal mendatang nih, YUKI akan sibuk dengan :

  • kenduri belah pengantin lelaki <paksu YUKI lorh>
  • homework yang tak pernah abess
  • kelas tambahan
  • studi !
  • kerja kursus
tengok ! padat tak jadual cuti YUKI ?? padat kann. hehe. sebab tu lar, YUKI tak dapat nak meluangkan masa dengan belog YUKI nih. Insyaallah, kalau YUKI ada masa free yang nak dibuang, YUKI akan buang dekat belog nih ea. hehe. that's all for today. papai :)

p/s:
*bessshnya jumpa 6G sim and nadia <walaupun secara tak formal> i miss them so much !
*kesian dekat orang² di Jepun nouh. hope, dyorang sumer sehat and akan terus bersabar !
<3 YUKI <3

Selasa, 15 Mac 2011

Brush up on your #MIXfm music knowledge and play JD & Dilly’s Short Cuts to RM 50,000. Find out more

Brush up on your #MIXfm music knowledge and play JD & Dilly’s Short Cuts to RM 50,000. Find out more

ChurpChurp | Social Share » EraFM (Preview)

ChurpChurp | Social Share » EraFM (Preview)

Tomok will serenade your love interest Cornetto style. Find out on Facebook and express your #CornettoLove today.

Tomok will serenade your love interest Cornetto style. Find out on Facebook and express your #CornettoLove today.

Wanna achieve the Zen mode? Get pampered and refresh at #Zense for only RM58. Check out the details at #MilkADeal

Wanna achieve the Zen mode? Get pampered and refresh at #Zense for only RM58. Check out the details at #MilkADeal

Bored of western food? Try #Rendezvous , RM49 for a 3 course meal of Arabic & Mediterranean food. Only at #MilkADeal

Bored of western food? Try #Rendezvous , RM49 for a 3 course meal of Arabic & Mediterranean food. Only at #MilkADeal

Ahad, 13 Mac 2011

Exquisite biscotti from #Bisquisito . Only RM10 for 24 pieces of authentic Tuscany biscotti. Munch awayyy!! #MilkADeal

Exquisite biscotti from #Bisquisito . Only RM10 for 24 pieces of authentic Tuscany biscotti. Munch awayyy!! #MilkADeal

Zoom into Taylor's Open Day on 19-20 March. Give yourself the privilege of choice! Check it out

Zoom into Taylor's Open Day on 19-20 March. Give yourself the privilege of choice! Check it out

What is freedom to you? My freedom is to be able to travel to Disneyland, Japan! Make my dream come true, #MASTraveller! Fulfill your dreams today.

What is freedom to you? My freedom is to be able to travel to Disneyland, Japan! Make my dream come true, #MASTraveller! Fulfill your dreams today.

Bonuslink has changed my life. Not only I can use it when I am pumping petrol, it serves me well when I am shopping too. And now it's collaborating with DiGi? Too cool to be true! #digibroadbandbonuslink

Bonuslink has changed my life. Not only I can use it when I am pumping petrol, it serves me well when I am shopping too. And now it's collaborating with DiGi? Too cool to be true! #digibroadbandbonuslink

Whatsapp. Fruit Ninja. Cut The Rope. Tap Tap Revenge. Angry Birds. FaceTime. Wow! I can't wait to get my hands on the new iPhone4 with #DiGiiPhone4. All you need is to upgrade your phone line! Get yours today!

Whatsapp. Fruit Ninja. Cut The Rope. Tap Tap Revenge. Angry Birds. FaceTime. Wow! I can't wait to get my hands on the new iPhone4 with #DiGiiPhone4. All you need is to upgrade your phone line! Get yours today!

#DiGiSuperReload kini kembali dengan promosi terhebat! Isi semula dengan pelan-pelan DiGi Prepaid dan nikmati ganjaran-gajaran hebat dengan percuma. Cuba hari ini.

#DiGiSuperReload kini kembali dengan promosi terhebat! Isi semula dengan pelan-pelan DiGi Prepaid dan nikmati ganjaran-gajaran hebat dengan percuma. Cuba hari ini.

Jumaat, 4 Mac 2011

HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA LARH !

ini YUKI sertakan segala²nya tentang filem nih.


Hikayat Merong Mahawangsa
Filem ke-8 terbitan KRU Studios tamat sesi penggambaran

Filem epik/aksi berjudul “Hikayat Merong Mahawangsa” terbitan KRU Studios kini tamat penggambaran pada 8hb Ogos 2009. Filem ini telah mengambil masa lebih dua bulan bagi sesi penggambaran (bermula pada 9hb Jun 2009).

Penggambaran telah dijalankan di beberapa buah negeri di Malaysia dan lebih 90% di Terengganu. Lokasi-lokasi lain termasuk Kuala Lumpur dan Kuantan, Pahang. Dengan dibintangi oleh barisan pelakon yang terdiri dari dalam dan luar negara, Hikayat Merong Mahawangsa menampilkan Stephen Rahman Hudges (Malaysia/UK), Jing Lu (UK), Gavin Stenhouse (UK), Hendrik Norman (Sweden), Dato Rahim Razali (Malaysia), Wan Hanafi Su (Malaysia), Ummi Nazeera (Malaysia), Khir Rahman (Malaysia), Craig Fong (Australia). Pelakon-pelakon tempatan yang lain termasuk Nell Ng, Keith Chong, Jehan Miskin, Deborah Henry, Ravi Sunderlingam, Kuswadinata, Mano Maniam dan Faiz Aizuddin Azmi (pemenang Drama Pendek ERA).

Hikayat Merong Mahawangsa adalah sebuah filem epik yang penuh aksi dengan watak-watak mitos yang sarat penggunaan kesan khas visual (CGI) dan set, busana dan “props” kurun ke 2. Cerita ini mengisahkan seorang nakhoda dan pahlawan yang bernama Merong Mahawangsa yang dikatakan berasal dari keturunan Iskandar Zulkarnain.

Pada tahun 120, Empayar Rom ketika itu dibawah pemerintahan Hadrian sementara di negara China, Dinasti Han merupakan sebuah empayar yang kuat dan telah memperluaskan pemerintahannya ke negara Asia Tengah.

Sewaktu angkatan Rom sedang membaik pulih kapal mereka di Goa, mereka meminta pertolongan Merong Mahawangsa mengiringi Putera Rom ke Langkasuka (dikatakan terletak di utara Malaysia) untuk berkahwin dengan seorang Puteri China yang cantik dari Dinasti Han.
Bagaimanapun, puak lanun dari Geruda mempunyai perancangan yang berbeza. Mereka memutuskan untuk menculik Puteri China dan menjadikannya sebagai tebusan. Di hujung pengairan Selat Melaka, Merong Mahawangsa dan angkatannya diserang oleh Geruda.

Dapatkah Merong Mahawangsa menyelamatkan Puteri China dan menyatukan baginda dengan Putera Rom bagi sebuah perkahwinan yang menemukan dua tamadun besar dari negara Timur dan Barat?
Hikayat Merong Mahawangsa dibawah arahan Yusry Abdul Halim yang telah membawa pelbagai kelainan dan pencetus penggunaan teknologi CGI di Malaysia dalam setiap filem arahannya. Filem ini turut menggunakan barisan kumpulan seni mempertahankan diri yang berpengalaman dibawah bimbingan Chan Man Cheng. Beliau pernah terlibat didalam kapasiti yang sama bagi filem – filem blockbuster antarabangsa antaranya Hellboy 2, Rush Hour dan Police Story.

Filem ini menelan belanja RM8juta yang sekaligus menobatkannya sebagai filem termahal dalam tempoh 5 tahun kebelakangan ini dan kedua termahal dalam sejarah industri perfileman tempatan selepas filem Puteri Gunung Ledang. Namun ini tidak bermakna ianya kurang dari segi kualiti berbanding dengan Puteri Gunung Ledang kerana KRU Studios percaya bahawa penjimatan kos dapat dibuat melalui penggunaan teknologi CGI. Dengan adanya CGI, penyediaan set tidak perlu menelan belanja yang sangat besar. Hanya prop dan set utama dibina seperti empat (4) buah kapal, perkampungan Melayu pada kurun ke-2, pelabuhan kapal, set gambaran Istana di Rom, China dan juga pelabuhan Goa di India. Walaubagaimanapun, kejayaan pemibikinan filem ini mungkin tidak dapat dilaksanakan tanpa kerjasama dan sokongan yang diberikan oleh MOSTI (Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi) melalui dana “e-content”.

Sementara filem ini menjalankan sesi penggambarannya, KRU Studios mengusahakan strategi pengedaran filem ini ke peringkat antarabangsa dengan menandatangani MOU dengan salah sebuah studio gergasi iaitu Universal Pictures International Entertainment Ltd. Syarikat ini telah diberikan “First Option” untuk mengedarkan filem Hikayat Merong Mahawangsa ini ke seluruh dunia apabila siap kelak. Hikayat Merong Mahawangsa dijangka siap sepenuhnya untuk tayangan umum pada September 2010.
KRU berterima kasih di atas segala sokongan yang diperoleh dari semua pihak termasuk sektor-sektor kerajaan, swasta, media dan yang paling utama kepada MOSTI dan Kerajaan Negeri Terengganu kerana banyak membantu dalam pembikinan filem ini. KRU juga berharap agar kerjasama ini dapat dipertingkatkan lagi di masa-masa akan datang untuk mencapai wawasan kerajaan dalam menjadikan Malaysia sebuah negara pengeluar utama di seluruh dunia bagi industri media dan hiburan.

SENARAI PELAKON

Stephen Rahman Hudges : Merong Mahawangsa

Jing Lu : Meng Li Hua (Chinese Princess)
::: the girl is JING LU

Gavin Rees StenHouse : Marcus (Roman Prince)
::: the man in the middle is GAVIN REEN STENHOUSE

Craig Robert Fong : Admiral Liu Yun (Chinese Admiral)
Eric Karl Henrik Norman : Lycius (Roman Admiral)
Keith Chong : Chinese Emperor
Deborah Henry : Yesoddhra
W. Hanafi Su : Taji
Dato’ Rahim Razali : Kesum
Khir Rahman : Kamawas
Ummi Nazeera : Embok
Nell Ng : Ying Ying
Jehan Miskin : Embi (Malay Warrior)
Umi Aida : Lang (Mak Merong Mahawangsa)
Kuswadinata : Phra Ong
Mano Maniam : Goan 1
Ravi Sunderlingam : Sunder (Goan Warrior)

ohooi !

hello. salam 1 Malaysia. hehe. YUKI baru ja habes periksa but not semua subjek lar. ada lagi 2 subjek 3 papers. hahhaha. hope faham larr ya. paper² yang lepas uh, memang YUKI douk ngarut. karangan sumer YUKI melalut. tak tao apa result YUKI nanti tapi yang pasti daebak ! pasti bikin gempak parents YUKI punya larr. sian dyorang. MAMA ABAH, sorry T.T

oke. sekarang nih, YUKI betul² tak sabar nak tunggu filem HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA ! haha. pasti filem tuu beshhh punya ! YUKI harap filem nih. boleh bikin gempak di MALAYSIA. yeeee~ chaiyok ya filem MALAYSIA. !









How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Khamis, 3 Mac 2011

Hii #Maroon5 *gushes* Can't wait for their concert! Grab a #MaxisHTC and get the concert ticket for 30% off. Check out the list of phones!

Hii #Maroon5 *gushes* Can't wait for their concert! Grab a #MaxisHTC and get the concert ticket for 30% off. Check out the list of phones!

Oh wow! I can't wait to head over to Celcom to get the latest LG Optimus 7 with an amazing deal. Who's impressing the girls now? *wink* Hehe.. #CelcomGreatSale

Oh wow! I can't wait to head over to Celcom to get the latest LG Optimus 7 with an amazing deal. Who's impressing the girls now? *wink* Hehe.. #CelcomGreatSale

Whoa! #MiloFuzeJamPack is having a contest and to start off, all you gotta do is tag your friends with respective personalities. I know who is going to be my Pretty!

Whoa! #MiloFuzeJamPack is having a contest and to start off, all you gotta do is tag your friends with respective personalities. I know who is going to be my Pretty!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!
 
http://wankhairina.blogspot.com/