Jumaat, 22 Jun 2012

Kita Sahabat Lama Dah

Assalamualaikum bloggers ^^ hehe ~ lama sangatkan Yuki tak update blog yuki nih . hmmm.. feels annoyed wondered sebab apalarr yuki post nihh . hehe ~ I just wanna shared my inner feelings with all of you ;-) kepada sesiapa yang baca thank you sangat2 ya !

oke ! back to tajuk 'Kita Sahabat Dah Lama' . yuki sebenarnya bukanlar jenis orang yang mudah berkawan . jujur yuki cakap , bab2 nak berkawan nih yuki MEMANG KEKOK . yap ! SANGAT KEKOK !! I mean mcm nak pandang mata orang time bercakap . yang tu memang yuki FAIL ! huhh =.= bagi orang yang yuki baru jumpa ke or yang yuki kenal tapi yuki dah lama tak jumpa , memang yuki akan behave macam tu . aihh :-V

takpalarr . bab tu yuki akan cuba atasi ya . oke ~ actually tadi tu intro ja . nih baru yang REAL punya . obviously semua orang ada kawan and berkawan kan . tapi y highlight nya macam mana kita berkawan . sometimes , kita mungkin terlalu 'free' ngan kawan kita sampai kita tak menjaga perasaan dia . maybe kita tak sedar benda macam nih but BELIEVE me, when this happened , it will leave a scar . tak kira lar kecil ke besar ke . TAPI facts yang kita pernah sakitkan hati orang tu tetap ada . and kalau benda tuh dah jadi , yang kita boleh buat ialah berlaku jujur and runtuhkan E.G.O kita untuk minta maaf . memang tak rugi ponn untuk kita memulakan dulu . yuki sebenarnya dalam bab nih pon yuki mengingatkan diri yuki sendiri . yuki actually ponn selalu jugak terikut-ikut dengan ego yuki sampai yuki rasa sangat2 menyesal . masalah kita dengan kawan kita maybe masa awal tu kecik ja tapi yang membesarkannya adalah diri kita sendiri jugak . tapi yuki tak maksudkan y kawan kita tu tak bersalah . TAK ! memang tak . dua2 pihak salah . so, dua2 pihak kena pandai dalam memahami dan bertoleransi. macam dalam relationship lar pulakkan . tapi memang larr . kalau dua2 menunggu dan saling menyalahkan each other , sampai bila problem nak settle kan .

kita kalau boleh jadilar seorang sahabat y memperbaik and most important MEMAHAMI . jangan jadu terlalu SENSITIF atau berfikiran negatif . jangan asyik bersangka buruk dengan kawan kita . kalau salah camna ? kesian kawan kita tuhkan . pastu kalau kawan kita marah , jangan kacau atau ganggu dia dulu . bagi dia 'sejuk' atau masa antara dia dengan diri sendiri . sebab pernah experience . dia kena reflex ngan hati dia gak . kita sebagai KAWAN akan bantu dia gak tapi biar dia buat keputusan dia dulu oke ~</p>
<p>apa2 ponn walau macam mana lama kita dah berkawan dengan kawan kita tuh JAGALAR HATI DIA . maybe walau dah berpuluh-puluh tahun kita kenal ngan kawan kita tuh tak semestinya kita tahu SEGALANYA tentang dia . next, sentiasa banyak BERSABAR dengan sahabat kita tuh. jangan nak ikut hati kita sangat . tambah2 y perempuan macam yuki nih ~ kalau yuki . cara nak mempositifkan diri yuki kalau bab macam nih, yuki akan buat self note y tu hanya dipengaruhi oleh HORMON ! So, yuki takdalarr terasa sangat ~ akhir kata, hargai kawan selagi dia masih berada di sisi kita .

#yuki kat sini nak minta maaf kepada kawan yuki atas segala sikap yuki selama kita berkawan . sori . yuki tak pandai cakap depan2. maybe sometimes yuki selfish / too childish / heartless / ignorant / kutuk korang belakang / hurt your hearts and segala macam lagi lar . thanks sebab bersabar and accept everything about myself . tak kira larr kawan lama yuki ke or kawan2 yuki sekarang . I never forget you :) -->syairah.nadia.zaimin.izzati.hayziera.mira.fitriyah.mea.pqah.aisyah.najwa.tqah.dayah.mira and all my FRIENDS ! <3 ;'>Published with Blogger-droid v2.0.6

wassalam :][:

Published with Blogger-droid v2.0.6
 
http://wankhairina.blogspot.com/