Jumaat, 19 Oktober 2012

Aku Perempuan 2 !

Assalamualaikum and salam 1Malaysia ^^ aiyoyo ~ Yuki nak mintak maaf sangat sebab apa~ sebabnya Yuki baruu ja teringat pasal post yang masa raya Aidilftri tuhh TT.TT memang pelupa larr Yuki nih. sekarang nih dah nak masuk RAYA KORBAN dahh . haihh -.- I'm so sorry larr ~~ Actually Yuki baru ja habis Yuki punya final examm and sangat Sangat SANGATlarr susahnya . tambah lagi paper FIZIK, BIO ngan KIMIA =.= mengarut

okayy . just nak share tuu jaa . back to the title ; AKU PEREMPUAN 2

macam yang kita sumer tahu, LELAKI dan PEREMPUAN adalah sangat-sangat berbeza . tak kisah larr luaran ke dalaman ke, MEMANG BERBEZA sangat . Cara perempuan melihat sesuatu perkara tu adalah berbeza dengan apa yang lelaki lihat . Cikgu Yuki ada cakap yang perempuan nih ada WIDE vision tapi lelaki pula NARROW vision . tapi teori vision nih tak semua hal boleh kita pakai . Because we surely know that yang lelaki ada tanggungjawab dyorang as a man himself . kann kan ~ okay . contoh WIDE vision perempuan ialah :

(khas untuk married woman jaa ^^) perempuan bila bangun dy kena fikir, dy
nak masak breakfast apa, nak sediakan pakaian utk suami ngan anak-anak .
pastu kena pegi keja . 
perempuan bila balik rumah dia fikir pasal keseluruhan rumah .
 perempuan tu akan fikir, dy nak kena
kemas rumah . basuh baju . sediakan makanan untuk suami dy nak balik nanti.
pastu, nanti nak kena prepare untuk anak-anak dy plak . kiraa
macam skop thinking dy tu luas . WHOLE house larr lebih kurang 

okayy ~ kalau NARROW vision lelaki pulak a.k.a macam laser punya mind :

lelaki kalau pagi dy tau dah . dy bangun mandi . pakai baju .
breakfast . pegi kerja . balik rumah tidur . makan . baca paper . 
ambik anak2 . berkebun .
kiranya , dy macam dy cuma kat satu arah jaa . macam balik rumah 
nampak sofa . bangun pagi nampak bilik air .

so, macam nih larr lebih kurang . BUT, tak semua perkara macam nihhlar. nampak ja macam tugas lelaki ini kecik tapi sebenarnya tak . huhu ^^ okayy . so, TAK semua lelaki macam tuu ya ~ walaupun memang ada. just be positive . olaaamak *-* Yuki rasa Yuki dah terkeluarr tajuk lar . I suppose to write about GIRL not BOYS . aiyoo =.= sebab nihlarr cikgu BM Yuki selalu marah Yuki, sebab Yuki selalu keluar tajuk . haiyoo -.- I guess I need to write PART 3 laarr . okayy ~ tata . Assalamualaikum

p/s : Selamat menyambut bulan oktober dan Selamat Menyambut 
Hari Raya AidilAdha semua ^^ semoga bergembira
disamping keluarga ~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
http://wankhairina.blogspot.com/